Category Fainoase si diverse feluri cu branza

Placinte cu branza

22 februarie 2015 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Placinte cu branza, ingrediente:

Placinte cu branza

  • un pachet foi placinta(aluat),
  • un pahar mic de lapte,
  • unt,
  • branza sarata,
  • urda,
  • 5 oua,
  • 200 g smantana.

Mod de preparare:

Se da branza prin razatoarea mijocie si se amesteca impreuna cu urda, ouale si smantana, apoi se amesteca pana devine omogen. Intr-o tava pe care o ungem in prealabil cu unt, asezam cateva foi de placinta(2-3), iar peste ele turnam circa jumatate din compozitie, apoi punem inca o foaie de placinta si deasupra ei punem restul de amestec ramas, dupa care punem din nou foi de placinta(2-3) foi pe care le ungem cu unt, dupa care turnam un pahar de lapte si le introducem in cuptorul incins pentru circa 40-50 minute. Pofta buna!

Read More

Placinta cu aluat fraged

1 martie 2014 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

 

Placinta cu aluat fraged, ingrediente:

Placinta cu aluat fraged

  • 2 foi placinta din aluat fraged,
  • 400 ml iaurt de baut,
  • 300g branza sarata,
  • 500g urda dulce,
  • 4 oua,
  • o hartie pentru copt.

Intr-un castron se rade branza sarata, dupa care adaugam urda dulce si iaurtul amestecand bine, iar la final se pun si cele 4 oua continuuand sa amestecam pana se obtine un amestec omogen. Pregatim separat o tava incapatoare, asezand pe fundul ei hartia pentru copt, peste care se pune o foaie de placinta din aluat fraged, turnand deasupra lor compozitia obtinuta mai devreme. Deasupra se pune si cea de-a 2 foaie de placinta din aluat fraged si se cresteaza cu un cutit in formele in care dorim sa o taiem la final. Se introduce tava in cuptor si se tine la cuptorul incins circa 45 minute, in functie de cuptor...

Read More

Placinta cu macaroane

16 iulie 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Placinta cu macaroane


Placinta cu macaroane
http://reteteculinareromanesti.blogspot.com.es/
Aceleaşi cantităţi ca mai sus, fără pesmet, în plus 2 linguri unt. Pentru foaia de plăcintă: 250 g făină, 1 lingură, ulei, ½ ceaşcă apă caldă, 1/2 linguriţă sare, sau se cumpără 250 g foi din comerţ.

Se face o foaie de plăcintă . Se aşază într-o formă sau chiar într-o cratiţă bine unsă cu unt, 4 — 5 rânduri de foi stropite între ele cu unt, lăsând marginile să iasă afară din cratiţă, pentru a putea fi întoarse apoi peste macaroane. În lipsă de timp, foile pot fi cumpărate de la o plăcintărie. Se fierb macaroanele, se scurg şi se amestecă cu unt, brânză, ouă bătute separat, sare şi puţină şuncă slabă, tăiată mărunt ...

Read More

Budinca de macaroane

16 iulie 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Budinca de macaroane

Budinca de macaroane

300 g macaroane, 4 linguri brânză, 2 ouă, 1 ceaşcă lapte sau smântână, 2 linguri unt, 1 lingură pesmet.

Se fierb macaroanele în apă cu sare, se scurg şi se limpezesc cu apă rece. Se freacă într-un castron brânza de vacă amestecată cu brânză de oi, sau numai brânză de vacă, cu două ouă, o ceaşcă de lapte sau de smântână, o lingură de unt, sare. Se amestecă cu macaroanele. Se unge o formă cu unt, se presară cu pesmet, se toarnă macaroanele, se dau la cuptor. Se ţin trei sferturi de oră. Când sunt gata se răstoarnă.

Read More

Spaghete in aluat

30 iunie 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Spaghete in aluat


Spaghete in aluat
300 g spaghete, 2 linguri unt, 1 Iingură făină, 1 ou, 100 g ciuperci, 1 lingură brânză, sare. Pentru aluat folosim: 150 g făină, 1 gălbenuş, 50 g untură, 2 linguri apă, sare.

Se face un aluat din făină, untură, un galbenuş, apă, sare, cu care se îmbracă o formă rezistentă la foc. Se opreşte un rond de aluat pentru capac. Se fierb spaghetele în apă cu sare, se scurg. Separat se face un sos potrivit de legat, din unt, făină şi o ceaşcă de apă, la care se adaugă un ou. Se amestecă cu spaghetele şi se pun ciupercile fierte sau înăbuşite în unt. Se potriveşte de sare. Se aşază în formâ îmbrăcată în aluat, se acoperă cu capacul de aluat, care se lipeşte pe margini cu apă rece, şi se coc la cuptor, Se răstoarnă şi după dorinţă se servesc cu salată verde...

Read More

Spaghete cu oua si sos de rosii

5 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Spaghete cu oua si sos de rosii

400 g spaghete, 3 ouă, 1 Iingură unt, 1 lingură brânză. 

Pentru sos: 500 g roşii, 1 linguriţă zahăr, unt proaspăt cât o nucă.

Se fierb spaghetele în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu o lingură de unt. Se fierb ouăle răscoapte. Din timp se pregăteşte un sos de roşii, foarte picant. Se unge bine cu unt o formă rezistentă la foc, se pune un rând de spaghete, unul de felii de ouă şi câteva linguri de sos. Se continuă până se umple forma. Se presară brânza rasă şi se dă la cuptor să se rumenească.

Read More

Macaroane cu sos de rosii

5 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Macaroane cu sos de rosii

400 g macaroane, 100 g brânză rasă, 50 g unt proaspăt, sare.. Pentru sos: 500 g roşii, 1 linguriţă zahăr, unt proaspăt cât o nucă.

Se fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor, rupte sau nu în bucăţi, după dorinţă. Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc mai mic, şi se ţin să clocotească încet. Macaroanele nu trebuie lăsate să fiarbă prea mult şi nici la foc mare, deoarece se sfărâmă şi devin cleioase. Se scurg bine de apă prin strecurătoarea specială, cu găuri mari şi se limpezesc cu apă rece. Se pun în cratiţă, se adaugă untul proaspăt, desfăcut în mai multe bucăţi pentru a se topi repede, şi două linguri de brânză rasă...

Read More

Macaroane la cuptor

4 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Macaroane la cuptor

400 g macaroane, 100 g brânză rasă, 50 g unt proaspăt, sare, 1 linguriţă pesmet.

Se fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor, rupte sau nu în bucăţi, după dorinţă. Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc mai mic, şi se ţin să clocotească încet. Macaroanele nu trebuie lăsate să fiarbă prea mult şi nici la foc mare, deoarece se sfărâmă şi devin cleioase. Se scurg bine de apă prin strecurătoarea specială, cu găuri mari şi se limpezesc cu apă rece.. Se pun într-o formă rezistentă la foc, unsă cu unt. Se presară deasupra brânză rasă amestecată cu puţin pesmet şi câteva bucăţele de unt proaspăt. Se dau la cuptor la foc iute, se ţin câteva minute, până ce se rumenesc deasupra...

Read More

Macaroane cu branza

4 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Macaroane cu branza

400 g macaroane, 100 g brânză rasă, 50 g unt proaspăt, sare.

Se fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor, rupte sau nu în bucăţi, după dorinţă. Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc mai mic, şi se ţin să clocotească încet. Macaroanele nu trebuie lăsate să fiarbă prea mult şi nici la foc mare, deoarece se sfărâmă şi devin cleioase. Se scurg bine de apă prin strecurătoarea specială, cu găuri mari şi se limpezesc cu apă rece. Se pun în cratiţă, se adaugă untul proaspăt, desfăcut în mai multe bucăţi pentru a se topi repede, şi două linguri de brânză rasă...

Read More

Pilaf bulgaresc

3 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Pilaf bulgaresc


1 1/2 ceaşcă orez, 3 cepe mijlocii, 4 roşii, 2 ardei graşi, 3 ceşti cu apă, 3 linguri ulei, sare

Se taie ceapa mărunt. Se pune într-o cratiţă cu ulei, amestecând din când în când până începe ceapa să se moaie. Se adaugă ardeii tăiaţi felii, apoi orezul ales şi spălat şi roşiile tăiate. Se toarnă trei ceşti de apă, se potriveşte de sare, se acoperă şi se dă cratiţa la cuptor. Se ţine 20 — 30 de minute, până se fierbe orezul. Se răstoarnă şi se serveşte puţin răcorit.

Read More