Category Fainoase si diverse feluri cu branza

Risoto cu limba

3 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Risoto cu limba


1 ceaşcă orez, 1 limbă de viţel, 1 ceapă, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 linguri unt, 1 lingură făină, unt proaspăt cât o nucâ, 100 g brânză rasă, sare.

Se fierbe o limbă de viţel  cu o ceapă şi zarzavat. Se curăţă de piele şi se taie în cuburi mici. Se face un sos gros ca o smântână, dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină. Se stinge cu zeama în care a fiert limba şi se amestecă cu bucăţile de limbă. Se prăjeşte uşor în unt orezul şi se stinge cu două ceşti de zeamă limpezită în care a fiert limba. Când orezul este fiert, se amestecă cu puţin unt proaspăt şi cu 100 g de brânză rasă uşor, pentru a nu se sfărâma orezul. Se pune într-o formă cu gaură mare, bine unsă cu unt...

Read More

Risoto cu ficat

2 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Risoto cu ficat

1 1/2 ceaşcă orez, 3 linguri unt, 4 ceşti zeamă de carne, 200 g ficat, unt proaspăt cât o nucă.

Se alege orezul, se spală şi se usucă cu un şervet. Se infierbîntă într-o cratiţă untul, se pune orezul şi se amestecă până începe să se îngălbenească. Se toarnă zeama de carne şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Se lasă circa 25 de minute fără să se amestece, până ce orezul este fiert, dar nesfărâmat, bob de bob, se taie în bucăţele mici ficatul şi se înăbuşă cu puţin unt, fără însă să se usuce.  Când orezul este fiert, se adaugă puţin unt proaspăt, se aşază într-o formă de tablă unsă cu unt, de preferinţă cu gaură la mijloc. Se pune apoi ficatul, după ce a fost sărat cât trebuie, apăsându-l puţin cu lingura, astfel încât să intre în orez...

Read More

Risoto cu sos de rosii

2 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Risoto cu sos de rosii


1 1/2 ceaşcă orez, 2 linguri unt, 3 ceşti zeamă de carne, 2 linguri brânză rasă, unt proaspăt cât o nucă, sare.

Se alege orezul, se spală şi se usucă cu un şervet. Se infierbîntă într-o cratiţă untul, se pune orezul şi se amestecă până începe să se îngălbenească. Se toarnă zeama de carne şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Se lasă circa 25 de minute fără să se amestece, până ce orezul este fiert, dar nesfărâmat, bob de bob. Se unge o formă de tablă bine cu unt, se aşază orezul la care s-a adăugat o bucăţică de unt proaspăt şi puţină brânză rasă, se dă câteva minute la cuptor şi se răstoarnă pe farfurie. Se presară deasupra brânză rasă sau caşcaval ras, iar împrejur se pune cu lingura un sos gros de roşii . Se serveşte foarte fierbinte...

Read More