Spaghete in aluat

30 iunie 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Spaghete in aluat


Spaghete in aluat
300 g spaghete, 2 linguri unt, 1 Iingură făină, 1 ou, 100 g ciuperci, 1 lingură brânză, sare. Pentru aluat folosim: 150 g făină, 1 gălbenuş, 50 g untură, 2 linguri apă, sare.

Se face un aluat din făină, untură, un galbenuş, apă, sare, cu care se îmbracă o formă rezistentă la foc. Se opreşte un rond de aluat pentru capac. Se fierb spaghetele în apă cu sare, se scurg. Separat se face un sos potrivit de legat, din unt, făină şi o ceaşcă de apă, la care se adaugă un ou. Se amestecă cu spaghetele şi se pun ciupercile fierte sau înăbuşite în unt. Se potriveşte de sare. Se aşază în formâ îmbrăcată în aluat, se acoperă cu capacul de aluat, care se lipeşte pe margini cu apă rece, şi se coc la cuptor, Se răstoarnă şi după dorinţă se servesc cu salată verde.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.