Castraveciori murati

20 septembrie 2012 Muraturi  No comments

Castraveciori murati

Castraveciori muratiCastraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de 
hrean, otet, sare, boabe de mustar.

Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate,oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat,apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti se adauga cativa ardei iuti, verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri. Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se toarna deasupra otet de 9 grade fiert si sarea dizolvata in putina apa (1 l la doua linguri de sare). Otetul se toarna rece. La suprafata muraturilor se aseaza un saculet de panza subtire cu boabe de mustar. Mustarul, ca si hreanul, ajuta la pastrarea castravetilor. Borcanele se leaga cu
pergament. Butoiasele trebuie infundate si rostogolite. Dupa 8-10 zile,otetul se fierbe din nou si se inlocuieste in parte, pentru a-i completa taria, apoi, dupa ce s-a racit, se toarna peste castraveti.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.