Salata de ardei grasi rosii

20 octombrie 2012 Muraturi  No comments

Salata de ardei grasi rosii

Salata de ardei grasi rosiiApa (1l), ardei gras, dafin, otet, sare, tarhon, zahar.

Aceasta salata este foarte bogata in vitamina C. Ea se face din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet de 6 , 1 l apa, sare, foi de dafin sau tarhon si putin zahar. Se pune totul pe foc, in afara de ardei. Cand otetul a inceput sa fiarba, se introduc si ardeii, care se lasa sa dea in clocot, apoi se scot si se pune la fiert un alt rand de ardei. Dupa ce s-au racorit, ardeii se toaca marunt si se trec prin masina de tocat si se introduc in sticle. Otetul se lasa sa dea un clocot-doua si se toarna apoi caldut peste ardeii tocati,pusi in sticle. Sticlele se leaga stans cu intestine de vita si se aseaza in baie de apa, pentru sterilizare. (sticle de 1/4 l – 15 min, sticle de 1/2 l- 20 min, sticle de 1 l – 30 min).

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.