Pui cu mazare verde

30 ianuarie 2012 Diverse  No comments

Pui cu mazare verde


1 pui mare, 750 g mazăre boabe, verde, 1 lingură unt, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, sare, 1 linguriţă mărar verde, tocat.

Puiul curăţit se spală în mai multe ape şi se taie în şase sau opt bucăţi potrivite. Se înfierbântă untul şi se prăjesc uşor bucăţile de pui bine scurse de apă. Nu trebuie să se rumenească, ci să se îngălbenească frumos pe toate părţile. Se adaugă făina şi când şi aceasta este puţin îngălbenită, se pun 2 — 3 linguri de apă şi mazărea boabe. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit. Când mazărea este pe jumătate fiartă, se pun sarea şi zahărul. Dacă între timp mâncarea scade prea tare, se mai adaugă câte o lingură de apă. Când este aproape gata, se pune mărar verde tocat fin.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.