-
Pilaf de praz
19 martie 2012
Legume
-
Pilaf de praz
6 fire de praz, 1 ceapă, 1 ceaşcă de orez, 2 ceşti apă, 3 linguri ulei, 1 lingură bulion sau 4 roşii, sare, piper.
Se toacă ceapa mărunt şi se prăjeşte cu două linguri de ulei. Se alege orezul, se spală, se usucă şi se amestecă cu ceapa, când aceasta s-a topit fără să se rumenească. între timp se taie prazul felii subţiri, se înăbuşă cu o lingură de ulei, se aşază în cratiţă cu orezul, se adaugă roşiile fără coajă şi fără seminţe, sau o lingură de bulion şi două ceşti de apă. Se potriveşte de sare şi de piper şi se dă la cuptor până scade apa, iar orezul este potrivit de fiert. Se serveşte mâncarea răcorită. La fel se face cu arpacaş, muiat însă din ajun ca să fiarbă mai repede.
Leave a reply