Miel cu ciuperci

24 ianuarie 2012 Diverse  No comments

Miel cu ciuperci



750 g carne, 400 g ciuperci, 1 lingură unt sau untură, 1 ceapă mică, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă, 2 linguri smântână, 1 linguriţă făină, puţin piper, sare.

Se prăjesc în aceeaşi cratiţă, cu o lingură de unt sau de untură, bucăţile de carne, o ceapă tăiată mărunt şi ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri. Se adaugă sare. Când începe totul să se rumenească, se toarnă zeamă de carne şi se lasă să scadă. Dacă mâncarea este prea scăzută, se mai adaugă puţină zeamă de carne sau apă. Cu un sfert de oră înainte de a servi, se amestecă smântâna cu făina şi piperul, se toarnă peste mâncare şi se lasă să dea 2—3 clocote.

Se poate pregăti aceeaşi mâncare fierbând separat ciupercile tăiate felii. Se pun în mîncare odată cu smântâna şi se lasă să dea împreună câteva clocote.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.