Category Muraturi
-
Aperitiv de vinete si gogosari
19 septembrie 2012
Muraturi
-
Aperitiv de vinete si gogosari
3 kg de vinete,3 kg gogosari, ½ l de ulei, otet de 9 grade.
Curatati vinetele, spalati-le si taiati-le in rondele. Curatati gogosarii,apoi taiati-i in cuburi mici. Prajiti pe rand legumele cu ulei fierbinte pana prind o crusta aurie. Intre timp, spalati si opariti bine borcane mici. La 1 l de otet adaugati 1 ½ l de apa, 10 g de piper boabe si 75 g de sare si fierbeti totul in clocote 5 minute. In fiecare borcan mic puneti alternativ straturi de vinete si gogosari presati, apoi completati lichidul cu uleiul din sos. Legati borcanele cu celofan si fierbeti-le pe baie de aburi 30 de minute.
Read More -
Ciuperci marinate
6 ianuarie 2012
Muraturi
-
Ciuperci marinate
500 g ciuperci, câteva boabe de piper, 1 frunză de dafin, 1 linguriţă muştar, 1/2 pahar oţet, 1 Iingură ulei, sare.
Se aleg ciuperci tinere, închise şi foarte proaspete. Se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se aşază în borcan cu boabe de piper şi frunză de dafin, iar peste ele se toarnă oţet fiert, potrivit de sărat şi amestecat, după ce s-a răcorit, cu puţin muştar. Deasupra se pune de un deget ulei, se leagă borcanul şi se ţine la rece câteva zile, să se marineze.Read More