-
Clatite delicioase
17 iunie 2012
Reteta clatite
-
Clatite delicioase
300ml lapte, 3-4 oua, 70g unt, 30-40g zahar alb,130g faina alba,20-30ml ulei
Se pune untul in lapte si se incalzeste pana la topirea acestuia , fara a fierbe laptele;apoi se lasa la racit.Se freaca ouale cu zaharul , apoi se adauga faina treptat amestecandu-se cu un tel ,turnand laptele caldut si amestecand pana obtinem un amestec omogen.Ungem cu putin ulei o tigaie (preferabil de teflon),si o incingem pe ochiul aragazului.Se ia cu un polonic din compozitia obtinuta si se pune in tigaie urmarind sa se formeze o clatita rotunda si subtire cu miscari circulare ale tigaii,se lasa pana se rumeneste si se desprinde , de pe tigaie , dupa care se intoarce pe cealalta parte.
Se serveste cu diverse dulceturi , finetti,branza dulce etc.
Leave a reply