Cascaval la capac

19 noiembrie 2012 Aperitive  No comments

Cascaval la capac

Cascaval la capac 100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.

Cascavalul se taie în felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca o data abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina, care va forma o crusta la suprafata cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie). Se poate face din fainã si putin lapte o compozitie ca de clatite, care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval, dupa care, luate cu furculita, se vor trece prin faina). O tigaita numai pentru o persoana se pune la foc mic sa se infierbinte 3-4 minute, fara grasime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn si,dupa cateva secunde, se asaza feliile de cascaval. Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute, apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc, lasind sa se prajeasca si pe cealalta parte 2-3 minute, ca sa se inmoaie bine. Se servesc imediat, altel se vor intari.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.