Clatite americane

18 ianuarie 2016 Reteta clatite  No comments

 

Clatite americane, ingrediente:

Clatite americane

  • 400g faina,
  • 500ml lapte,
  •  4 oua,
  •  1 plic praf de copt,
  •  1 plic zahar vanilinat,
  •  1 varf cutit sare,
  •  5-6 linguri zahar,
  •  6 linguri ulei,
  •  1-2 linguri unt
  •  1/2 lingurita rasa bicarbonat.

Mod de preparare:

Clatite americane

Intr-un vas separam albusul de galbenus si il batem pana cand devine o spuma consistenta , adaugand da la inceput varful de sare, pentru a ajuta la intarirea spumei. Separat intr-un castron batem galbenusurile pana la omogenizare si adaugam laptele si uleiul amestecand incontinuu, compozitia obtinuta o adaugam intr-un vas ce contine faina, praful de copt, zaharul vanilinat, bicarbonatul si zaharul, amestecate, avand grija a nu se face cocoloase. Apoi adaugam spuma de albus amestecand de jos in sus pana cand spuma se incorporeaza in acest amestec. Se ia o tigaie de marime potrivita si se unge cu putin unt, se pune pe aragaz, iar atunci cand untul sa topit il stergem cu un servetel de hartie, reasezand apoi tigaia pe foc mic, in momentul in care tigaia sa incins bine punem cu ajutorul unui polonic din compozitie si se lasa asa fara a o intinde ca la clatitele clasice, cand consideram ca sa prajit pe o parte o intoarcem si pe celelalta parte cu ajutorul unei palete, cand este gata o scoatem pe un platou, procedam astfel pana la terminarea compozitiei. Clatitele americane se pot servi cu: topping, nutella, miere, dulceata. Pofta buna va doresc!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.