Category Prajituri
-
Budinca de mere
6 februarie 2012
Prajituri
-
pentru 10 felii de piine se iau 4-5 linguri unt, 8-10 mere, 4 oua, 1 1/2 pahar zahar, 1 litru lapte
Mod de preparare:
Se curata merele si se taie felii subtiri. La fel se taie felii subtiri si paine alba, nu foarte proaspata, se inmoaie in unt topit si se asaza intr-o forma unsa cu unt, alternind un rind de piine si un rind de mere (rindul de sus trebuie sa fie de piine). Fiecare rind de mere se presara cu scortisoara pisata. In acelasi timp se freaca ouale cu zahar se adauga lapte si se toarna peste budinca. Se pune la copt in cuptor la foc potrivit. -
Budinca de lamaie
6 februarie 2012
Prajituri
-
Budinca de lamaie
Ingrediente:coaja de lamaie (1 lamaie), faina (4 linguri), oua (8), zahar (10 linguri), zeama de lamaie (1 lamaie), sare.
Mod de preparare:
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si putina sare, se adauga faina, coaja si zeama de lamaie. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma, se torna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit.
-
Bombe
6 februarie 2012
Prajituri
-
Bombe
Ingrediente:
300g zahar, 100ml apa, 1 margarina, 3 linguri cacao, 2-3 picaturi esenta de rom, 500g biscuiti, cca 125 de visine din visinata, 120g nuca de cocos (sau nuca prajita macinata sau bombonele)
Mod de preparare:Biscuitii se dau prin masina de tocat, pe urma se pune margarina topita in
prealabil , apa si 3 linguri de cacao.Se framanta bine, se fac sfere in
mijlocul carora se pune cite o visina.Dupa aceea se dau prin nuca de cocos
(sau nuca prajita macinata sau bombonele).Se introduc la frigider pana se
intaresc.
Servire:Se servesc pe platou.