Zacusca de vinete

20 septembrie 2012 Muraturi  No comments

Zacusca de vinete

Zacusca de vinete15 vinete mari, 30 de gogosari, 1 kg de ceapa, 1 litru de ulei, 3 kg de 
rosii, piper, usturoi si sare dupa gust.

Coaceti vinetele si curatati-le ca pentru salata. La fel procedati cu gogosarii. Elimati semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut puneti-l la fiert pana se ingroasa ca o smantana. Intr-un vas mare, caliti in tot uleiul ceapa, si cand aceasta a devenit aurie, puneti vinetele si gogosarii, apoi adaugati sucul de rosii legat. Asezati vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cand uleiul se ridica deasupra, dati-l la cuptorul incalzit in prealabil. Lasati zacusca la foc mic, amestecati des sa nu se prinda de vas, si cand compozitia este bine
legata, puneti dupa gust mujdei, sare si piper. Puneti conserva in borcane fierbinti, legati-le cu celofan si lasati-le in tava cuptorului fierbinte (dar fara foc) pana a doua zi.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.