-
Praz umplut cu orez
19 martie 2012
Legume
-
Praz umplut cu orez
1 legătură bună de praz, 1 ceaşcă orez, 3 linguri unt, sare, piper. Pentru sos: 2 cepe, 1/2 lingură unt, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură bulion sau 4 — 5 roşii, sare.
Se taie prazul bucăţi lungi de circa 6 cm şi se trage cu grijă miezul. Foile de deasupra rămân în formă de tuburi care se umplu. Miezul scos se toacă mărunt, se înăbuşă cu puţin unt. Separat se prăjeşte orezul în unt, se stinge cu o ceaşcă de apă. Când orezul începe să se umfle, se amestecă cu prazul înăbuşit, se adaugă sare, piper. Se umple prazul şi se pune în cratiţă cu unt. Se face un sos din ceapă tocată mărunt şi rumenită, făină, bulion de roşii, zahăr şi puţină apă. Se toarnă deasupra. Se dă la cuptor. Se lasă să fiarbă până scade sosul cât trebuie. Se serveşte fierbinte. Se poate pregăti cu ulei, în acest caz servindu-se rece.
Leave a reply