Pipote cu sos alb

21 noiembrie 2016 Mancaruri cu carne  No comments

Pipote cu sos alb, ingrediente:

Pipote cu sos alb

 

  • 1 kg pipote,
  • 400 g ciuperci,
  • 2 linguri faina,
  • 100 ml lapte,
  • 350 ml smantana alimentara,
  • o ceapa,
  • ulei,
  • tarhon,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Pipote cu sos alb

Pipotele se curata bine, se spala si se pun la fiert circa o ora. Separat curatam si spalam ciupercile si le prajim in putin ulei pana elimina apa. Atunci cand pipotele sunt fierte bine si ciupercile sunt gata, se pune intr-o cratita incapatoare ceapa taiata marunt si se caleste, iar peste ea se pun pipotele si ciupercile si se calesc impreuna circa 5 minute. Intr-un castron amestecam laptele cu faiana amestecand incontinuu, iar apoi adaugam si smantana, compozitia astfel obtinuta o turnam in cratita peste pipote si le lasam sa fiarba impreuna cam 15 minute, se potriveste de sare si piper, iar la final adaugam tarhon pentru un plus de savoare. Pofta buna!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.