Category Pasare
-
Pui cu sos picant
12 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu sos picant
sare, piper, sofran (1 lingurita), coriandru (1 lingurita), faina (2linguri), lamaie (1).Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cand sunt pe jumatate
gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-auaurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul, coriandrul. Selasa sa fiarba aproximativ 1/2 de ora. Dupa ce carnea a fiert, bucatelelede pui se scot, iar in sosul ramas se adauga faina. Se amesteca incet,pana ce se ingroasa putin. Se pun din nou bucatile de pui.Read More -
Pui cu smantana
12 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu smantana
lingurita faina.Puii curatati si spalati se taie bucati si se inabusa cu unt intr-o cratita. Apoi se sareaza si se mai lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand cate putina apa. Cand puii sunt gata, se adauga smantana amestecata cu putina faina si se mai tin la foc potrivit inca 5-10 minute.Pentru a economisi smantana, se rumeneste 1/2 lingura de faina cu tot atata unt, se subtiaza cu apa si se fierbe, avind grija ca sosul sa nu devina prea gros, apoi se adauga 1-2 linguri de smantana. Sosul se toarna peste pui.
Read More -
Pui cu galuste
11 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu galuste
2 buc.pulpe pui,100g ulei,faina 200g,1 buc ou,apa cat este nevoie,vegeta,marar
Se pun pulpele de pui intr-o cratita sa se distuie in ulei si apa.Se pregatesc galustele din faina,ou si apa prin amestecare continuua. Cand pulpele sunt fierte se ia cu lingurita din aluatul de galuste format mai inainte si se introduce in mancare. Se lasa la fiert pana se fierb si galustele.Se adauga vegeta dupa gust si mararul.Pofta buna!
Read More -
Pui cu mazare
11 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu mazare
lingurita de faina, o lingurita de zahar, marar verde, sare.Curatati bine puiul, taiati-l in bucati si rumeniti-le in uleiul fierbinte. Puneti carnea intr-o cratita. In aceeasi grasime caliti ceapa tocata. Cand este bine aurita, puneti faina si imediat stingeti cu un pahar de apa calda. Dupa 10 minute de clocote mici, treceti acest sos prin strecuratoare, peste carne. Separat, fierbeti boabele de mazare in putina apa, in care puneti zaharul si o lingura de ulei sau putin unt. Cand este gata, puneti mazarea peste carne, adaugati rosiile taiate si dati la cuptor pentru 10-15 minute.
Read More -
Pui cu legume
11 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu legume
1 ramura de telina, 200 g de mazare, 200 g de fasole alba, 100 g cepe dearpagic, usturoi dupa gust.Se pregateste o supa obisnuita, lasand puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb separat, apoi se pun in vasul special de fiert pe baie de aburi, asezindu-le astfel: in vasul uscat se pune supa in care a fiert puiul si in ea se aseaza: morcovii,ceapa, usturoiul si telina. In vasul perforat se aseaza puiul, iar celelalte legume, fierte separat, se pastreaza la cald. Inchis, vasul de fierbere sub aburi, se lasa la foc mic 25 de minute. Pe platou se aseaza carnea, legumele in jurul ei, iar supa se serveste in castronase mici.
Read More -
Pui cu lamaie
10 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu lamaie
1 pui de 1,200 kg, 3 lamîi, sare, piper.
Spalati-l foarte bine, dati-i cu sare si piper dupa gust. Ungeti o cratita
de tuci, smaltuita, cu unt, puneti puiul si da-ti la cuptor. Presatilamaile si, din timp in timp, stropiti friptura cu zeama de lamaie si cuunt topit. Cind friptura s-a aurit, a devenit crocanta la suprafata si s-apatruns, este gata.Read More -
Pui cu galuste
9 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu galuste
nevoie,vegeta,mararSe pun pulpele de pui intr-o cratita sa se distuie in ulei si apa.Se
pregatesc galustele din faina,ou si apa prin amestecare continuua. Candpulpele sunt fierte se ia cu lingurita din aluatul de galuste format maiinainte si se introduce in mancare. Se lasa la fiert pana se fierb sigalustele.Se adauga vegeta dupa gust si mararul.Pofta buna!Read More -
Pui cu fasole verde
8 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu fasole verde
vin alb, piper, sare, patrunjel, o lingurita de faina, 100 g de smantana.Alegeti fasolea, spalati-o si puneti-o la fiert in apa ce clocoteste.Separat, taiati carnea in bucati, auriti-o pe ambele fete in grasime. In aceeasi grasime caliti ceapa, daca va place puneti si 2-3 catei de usturoi. In continuare, puneti in acest vas fasolea fiarta, apoi carnea prajita, verdeata, rosii si restul de fasole. Deasupra lasati felii de rosii si turnati supa de carne limpede sau apa calda cit sa cuprinda toata compozitia. Dati vasul la cuptor si lasati sa fiarba incet. Dupa 30 de minute, turnati faina dezlegata cu apa rece si mai lasati 5 minute. Ornati cu smantana si patrunjel.
Read More -
Pui cu ciuperci
7 septembrie 2012
Pasare
-
4 copane sau 4 piepturi de pui, 4 felii subtiri de costita, un borcan micde ciuperci conservate (sau 400 g de ciuperci proaspete), o ceapa, 1 paharcu smantana, 1 pahar cu untura.
Dezosati carnea si taiati-o in bucati late, apoi infasurati fiecare bucata in felii de costita ca pe clatite. Fixati-le cu scobitori, puneti-le in tava si dati-le la cuptor pentru 30 de minute. Caliti apoi in grasime ceapa tocata marunt, scoateti-o pe un platou, apoi puneti la calit ciupercile, adaugati sare si piper si acoperiti vasul lasat la foc mic. Intre bucatile de carne puneti ciupercile cu ceapa si mai lasati la cuptor timp de 5 minute.
Le puteti servi cu smantana.Read More -
Pui cu bame
6 septembrie 2012
Pasare
-
Pui cu bame
patrunjel verde, sare, 1 pui mare, ulei, bors sau otet.Spalati foarte bine bamele, apoi opariti-le cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care ati pus 3 linguri de otet. Lasati-le 10-15 minute, apoi limpeziti-le cu multa apa rece. Taiati carnea de pui in bucati potrivite,puneti-o in cratita cu ulei, acoperiti si lasati pe foc mic pana se rumeneste frumos. Puneti atata apa cat sa acopere carnea si lasati vasul sa fiarba la foc domol. Cand carnea este aproape fiarta, puneti bamele,patrunjel, sare, rosiile taiate, vinul si continuati fierberea la cuptor pana cand sosul scade potrivit.
Read More