-
Margarete cu branza
10 decembrie 2012 Retete rapide
-
Margarete cu branza, ingrediente:
- 4 felii franzela de 2 cm grosime ,
- 200 ml lapte,
- 4 oua,
- 50 g cascaval sau parmezan ras,
- 50 g unt sau untdelemn,
- 50 ml smantana.
Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcandu-se pe ambele parti pana cand il absorb; apoi,se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn.Se face cate un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind cu dosul unei linguri), in care se sparge cate un ou; se presara cu parmezan si se pun bucatele de unt pe fiecare felie.Vasul se introduce in cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute inainte de servire, ca sa se coaguleze ouale si sa se rumeneasca putin deasupra. Cand se scot din cuptor se imparte smantana pe fiecare felie. Se servesc fierbinti .
Leave a reply