-
Dorada la cuptor cu rosii cherry si cartofi
15 iunie 2012
Peste
-
Dorada la cuptor cu rosii cherry si cartofi
1 dorada pana intr-un kg,6 cartofi marime medie, 6-8 rosii cherry,80 g branza tare rasa, 10 linguri ulei masline, o legatura patrunjel, sare, piper.
Curatati dorada,clatiti-o sub un jet de apa rece si scurgeti-o pe hartie absorbanta.Spalati si tocati patrunjelul, curatati, spalati si taiati cartofii rondele subtiri.Curatati si spalati rosiile cherry,apoi taiati-le pe jumatate.
Acoperiti fundul unei tavi cu 4 linguri de ulei,presarati deasupra jumatate din patrunjel,jumatate din rondelele de cartofi si deasupra radeti 40 g de branza tare.Aranjati deasupra pestele si acoperiti-l cu rondelele de cartofi ramase.De jur imprejur puneti rosiile cherry,radeti restul de branza tare,si presarati patrunjelul,apoi stropiti cu 6 linguri de ulei de masline.Potriviti de sare,condimentati cu piper dupa gust si dati tava la cuptor la 200 grade C ,cam 30-35 minute.
Leave a reply