Ardei umpluti cu orez

10 martie 2012 Diverse  No comments

Ardei umpluti cu orez12 ardei, 2 cepe, 1 ceaşcă de orez, 2 linguri ulei, 1 linguriţă verdeaţă, sare, piper. Pentru sos: 1 ceapă, 1 lingură ulei, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, sare.

Se spală ardeii, se scoate capacul în jurul codiţei şi se scot miezul şi seminţele cu grijă, ca să nu se spargă ardeii şi se pun cu gura în jos, să se scurgă . Separat se prăjeşte în ulei ceapa tăiată mărunt, se adaugă orezul, şi când începe să se îngălbenească, se stinge cu apă. Se ţine câteva minute pe foc să înflorească orezul (începe să se umfle). Se dă la o parte, se adaugă verdeaţă tocată, sare şi piper. Se umplu ardeii. Se aşază într-o cratiţă cu un sos făcut dintr-o lingură de ulei în care s-a prăjit o ceapă tocată, făină, zahăr şi sare In orez se poate adăuga un morcov ras pe răzătoarea mică. După ce s-au aşezat în cratiţă, înainte de a tuma sosul, se lasă să se rumenească puţin în ulei, întorcîndu-i pe toate părţile. Se toarnă sosul, se dau la cuptor. Se servesc reci.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.