Socata

26 mai 2014 Retete suc de casa  No comments

 

Socata, ingrediente:

Socata

  • 10-12 flori de soc,
  • 200 g miere de albine,
  • 2 kg zahar,
  • 2 lamai,
  • 8-10 g drojdie proaspata,
  • 10 l apa.

Se spala bine florile de soc cu apa rece, pentru a elimina praful de pe ele. Intr-un borcan de 10 l punem zaharul, florile de soc si adaugam 2-3 litrii de apa, dupa care mestecam pana ce sa topit zaharul. Apoi turnam si restul de apa, la care adaugam mierea de albine, amestecand incontinuu si la final punem si lamaile taiate felii. In functie de vreme se poate adauga pentru a grabi fermentatia si drojdie proaspata. Se aseaza borcanu intr-un loc, cald si insorit si se tine acolo cateva zile pana la fermentatie, (depinde , de cat de cald este).Se amesteca in borcan dimineata si seara pentru a ajuta la fermentatie. Cand este gata, socata se va pune in sticle de sticla si se va depozita in locuri racoroase. Se va servi rece. Pofta buna!

Tags:  , , ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.