Category Retete craciun

Toba de porc

19 decembrie 2012 Retete craciun  No comments

 

Toba de porc, ingrediente:


Toba de porc

  • 500 g carne slaba de porc,
  • 2 picioare de porc,
  • 2 rinichi,
  • 2 urechi,
  • limba ,
  • inima,
  • jumatate de cap,
  • 100-150 g soric,
  • 2-3 capatani de usturoi,
  • sare,piper,
  • 2-3 foi dafin,
  • 1 burta porc.

Metoda  preparare reteta toba de porc:

Seara punem burta la inmuiat in apa rece si spalam foarte bine rinichi ,pe care ii si lasam in apa cu otet pana a doua zi.Jumatatea de cap,urechile,picioarele si inima se fierb in apa cu sare,piper si foi de dafin pana cand se desprinde carnea de pe oase.Carnea ,rinichi,soricul si limba se fierb pana la inmuiere,lasam sa scada zeama incat sa fie 50-50 cu carnea si chiar mai putin.Limba trebuieste curatata de pielita.Pisam bine usturoiul ,apoi taiem toata carnea bucatele ,pe care le frecam cu usturoi,piper ,sare...

Read More

Carnati

17 decembrie 2012 Retete craciun  No comments

 

Carnati,ingrediente:

 


Carnati

 

  • 3 kg carne de porc,
  • 1-1,5 kg slanina,
  • 2-4 capatani de usturoi,
  • sare si piper dupa gust,
  • mate,
  • cimbru,
  • ienupar.

Metoda de preparare carnati:

Se toaca, carnea de porc impreuna cu  sunca in masina de tocat carne, compozitia obtinuta astfel se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si piperul. Se adauga cimbru si ienupar. Se spala bine matele si se clatesc cu apa rece. Cu amestecul  obtinut se umplu matele cu ajutorul unei tulumbe speciale de umplut mate. Se leaga matele la capete si se lasa cateva zile atarnate intr-un loc friguros si bine aierisit. Dupa care, la alegere se baga la afumatoare 2-3 zile .

Read More

Caltabos de porc

3 decembrie 2012 Retete craciun  No comments

Caltabos de porc
Caltabos de porc1000 g carne tocata de porc,1000 g grasime de porc,inima porc,plamani porc,intestinul gros porc spalat ,bine curatat,cimbru ,sare,piper,3-5 cepe calite,300 g orez fiert,coriandru.
Se fierb inima si plamanii porcului,dupa care se dau prim masina de tocat carnea , impreuna cu carnea de porc si grasimea.La compozitia rezultata se adauga ceapa calita si orezul fiert si se amesteca foarte bine.Se adauga sarea,piperul,cumbrul si coriandrul.Cu compozitia nou obtinuta se umple intestinul de porc legand ambele capete cu ata.Se pune la fiert intr-o oala in care apa este deja fiarta,din timp in timp trebuie intepat pentru a nu permite formarea de bule de aer.Se va fierbe circa 60-80 minute.

Read More