Category Prajituri

Budinca de orez cu lapte si reductie de fructe de padure

25 ianuarie 2016 BudinciPrajituri  No comments

Budinca de orez cu lapte si reductie de fructe de padure, ingrediente:

Budinca de orez cu lapte si reductie de fructe de padure

          Pentru orez

  • 400 ml lapte de cocos Shan’shi,
  • 200 ml apă,
  • 150 g orez jasmin,
  •  60 g zahăr brun,
  • 3 g cardamom verde,
  • 3 g cardamom negru,
  • 3 g sare,
  • 50 g zahar.
    Pentru reductia de fructe de padure
    • 400 g fructe de padure proaspete ( zmeura, afine, capsuna , rodie ),
    • 30 g zahar brun,
    • 100 ml lapte de cocos.Mod de preperare:

Budinca de orez cu lapte si reductie de fructe de padure

  1. Punem laptele de cocos și apa la foc mic , adaugand zahărul, cardamomul verde, cardamomul negru. Le-am lăsat să se combine vreo 2 minute și am adăugat orezul. Lasand orezul s-a fiarba încet aproximativ 20 minute. Amestecand din când în când ca să nu se lipească.
    2...
Read More

Cozonac cu nuca

17 decembrie 2014 DiversePrajituri  No comments

 

Cozonac cu nuca, ingrediente:

Cozonac cu nuca

  • ALUATUL :
  •  1 kg faina,
  • 10 oua,
  • 300 g zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 200 g unt,
  • sare,
  • 50 g drojdie,
  • UMPLUTURA:
  • 250 g miez de nuca,
  • 3 oua (albusuri).
  • 250 g zahar,
  • 25 g cacao.

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte si adaugam putin zahar si putina faina, dupa care lasam la crescut circa 10-15 minute. Totul se amesteca cu faina, praful de sare , restul de lapte, galbenusurile,cand aluatul este gata se adauga treptat untul topit, pana cand se amesteca complet. Dupa framantare se lasa la dospit, pana cand aluatul creste, aproximativ 90 minute. Separat albusurile sunt batute spuma si amestecate cu cacaua, nucile si zaharul macinate marunt...

Read More

Cremes

7 ianuarie 2014 Prajituri  No comments

 

Cremes, ingrediente:

Cremes

  • 2 foi cremes
  • 2 budinci
  • 5 linguri faina
  • 2 gelatine
  • zahar pudra dupa gust(300 g )
  • 1l lapte  fiert
  • 1/2 l lapte pentru compozitie
  • 1 plic frisca
  • 1 margarina(unirea)

Metoda  preparare reteta cremes:

Se pun impreuna budincile, faina, gelatina si zaharul pudra. Peste compozitie se toarna laptele rece si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, 1l lapte se pune pe foc la fiert, iar cand incepe sa fiarba se toarna compozitia de mai sus si se mesteca pana cand se ingroasa. Apoi se ia compzitia obtinuta si se raceste mestecand continuu in ea. Dupa racire, se pune un pachet de margarina (Unirea) si se amesteca pana in momentul in care margarina sa topit. Intre timp se face frisca. Se adauga frisca in compozitie si se amesteca. Frisca ii da cremei un gust mai fin...

Read More

Briose cu ciocolata

29 august 2012 Prajituri  No comments

Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata200 g faina , 150 g zahar , 1 ou , 80 ml ulei , 100 ml iaurt , un plic praf de copt , o ciocolata cu lapte , o banana pasata , 2 plicuri zahar vanilat , 12-14 hartii briose.

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt .Separat se mixeaza oul cu uleiul ,iaurtul,zaharul si zaharul vanilat.Se amesteca ,cu faina pregatita ,apoi se adauga banana pasata si ciocolata rece ,taiata bucatele.Se aseaza cele 12-14 hartii pentru briose in tava si se umpluu  aprox. 70-80% din capacitate, cu compozitia rezultata.Se coc la foc potrivit,in cuptorul preincalzit, circa 30-50 minute.

Read More

Budinca Diplomat

10 februarie 2012 Prajituri  No comments

    
      Budinca Diplomat
   
      Ingrediente:
      300 g de cozonac, 3 oua, 2 galbenusuri, 100 g de zahar, 1 ½ pahar de lapte, 100 g de stafide, o lingura de rom, un virf de cutit de scortisoara macinata
     
        Mod de preparare:

Ungeti cu unt o forma de budinca, acoperiti-i fundul cu hirtie pergament si umpleti cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, amestecati ouale, laptele, zaharul, romul si scortisoara, omogenizati totul bine si turnati compozitia peste cozonac si stafide.Dati vasul la cuptor cu foc moderat, incalzit deja in prealabil, asezati tava pe baie de aburi si, dupa 30 de minute, budinca este gata. Lasati preparatul sa se raceasca 8-10 minute, rasturnati-l pe platou.

     Servire:Se poate servi cu sirop de va...

Read More

Budinca de orez

10 februarie 2012 Prajituri  No comments

      Budinca de orez
   
      Ingrediente:
125 gr orez, 1 l lapte, 1 pachet cu zahar vanilat, 3 oua, 50 gr unt, 4-5 mere, 1 pahar sirop de zahar, 1 pahar de zahar pudra
     
        Mod de preparare:

Se fierbe orezul in apa (3 masuri de apa la 1 masura de orez). Se adauga zaharul vanilat, laptele si galbenusurile si se amesteca. Se unge o forma de unt si se acopera fundul si peretii cratitei cu felii de mere fierte in sirop. Se pune orezul deasupra. Se toarna albusurile batute spuma cu zahar pudra. Se pune la cuptor, sa se coaca. Se prepara in 35 de minute.

   

     

     

Read More

Budinca de lamaie

10 februarie 2012 Prajituri  No comments

      Budinca de lamaie
      
      Ingrediente:

2 lamii, 4 oua, 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de zahar pentru ars, 3 linguri de unt netopit, 3 linguri de faina, 3 cesti de lapte
     

      Mod de preparare:

 Fierbeti laptele cu zahar si coaja de la o lamaie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, puneti untul si, cind s-a  topit, adaugati incet faina. Turnati putin cite putin laptele, fara coaja de lamaie, peste faina, amestecind mereu pina devine ca o ciulama. Cind incepe sa clocoteasca, luati vasul de pe foc. Lasati sa se raceasca, adaugati coaja rasa de la a doua lamaie, incorporati pe rind  galbenusurile. La urma puneti albusurile batute spuma tare. Intr-un vas ardeti putin 2 linguri de zahar si imbracati peretii acestuia...

Read More

Budinca de gris

10 februarie 2012 Prajituri  No comments

      
     Budinca de gris

     Ingrediente:
      4 oua, 200 g de zahar, 200 g de alune sau miez de nuca, 1 portocala, 25 g de unt, o lingura de dulceata din coji de portocale, 100 g de gris

      Mod de preparare:

 Spalati si stergeti bine portocala, dupa care ii stoarceti sucul. Separati galbenusurile si frecati-le cu zahar intr-un castron. Adaugati in aceasta crema alunele sau nucile sfarimate (nu macinate), apoi sucul si coaja de portocala dupa gust si grisul. Omogenizati compozitia. Bateti albusurile spuma tare si incorporati-o in amestec putin cite putin. Ungeti cu unt un vas de Jena, puneti compozitia si coaceti la cuptor potrivit 25 de minute.

   

   

Read More

Budinca de ciocolata

10 februarie 2012 Prajituri  No comments

      Budinca de ciocolata


      Ingrediente:
      ciocolata (200g), unt (200g), zahar (125g), faina (2 linguri), oua (4), sare.

      Mod de preparare:

Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se raceasca. Se freaca cele 4 galbenusuri cu 2 linguri de faina si se toarna incet compozitia racita.La sfarsit, se pun albusurile batute spuma. Seunge o forma cu unt, se pune compozitia si se fierbe in bain-Marie timp de o ora.

     

Read More

Budinca de orez cu stafide

6 februarie 2012 Prajituri  No comments

 Budinca de orez cu stafide

      Ingrediente:

pentru 1 pahar de orez se iau 2 pahare lapte, 2 oua, 2-3 linguri zahar, 50g stafide, 1/2 lingurita sare, 1-2 linguri unt

      Mod de preparare:

  Orezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte se adauga sare si se fierbe, timp de 25-30 de minute, amestecind mereu. Se adauga apoi zahar, oua,stafide si se amesteca bine. Se pune orezul intr-o tava sau intr-o cratita unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor. Cind budinca este gata, se asaza pe un platou, se taie in portii si se serveste cu sirop de
fructe.

     
   

   

Read More