Category Peste

Dorada la cuptor cu rosii cherry si cartofi

15 iunie 2012 Peste  No comments

Dorada la cuptor cu rosii cherry si cartofi
1 dorada pana intr-un kg,6 cartofi marime medie, 6-8 rosii cherry,80 g branza tare  rasa, 10 linguri ulei masline, o legatura patrunjel, sare, piper.
Curatati dorada,clatiti-o sub un jet de apa rece si scurgeti-o pe hartie absorbanta.Spalati si tocati patrunjelul, curatati, spalati si taiati cartofii rondele subtiri.Curatati si spalati rosiile cherry,apoi taiati-le pe jumatate.
Acoperiti fundul unei tavi cu 4 linguri de ulei,presarati deasupra jumatate din patrunjel,jumatate din rondelele de cartofi si deasupra radeti 40 g de branza tare.Aranjati deasupra pestele si acoperiti-l cu rondelele de cartofi ramase...

Read More

Pastrav cu miez de nuci

13 iunie 2012 Peste  No comments

Pastrav cu miez de nuci

Pastrav cu miez de nuci

2 pastravi cam de 300 g fiecare,20-50 g miez de nuca, faina, 20 ml  rom, 10 g unt, sare, piper.
Curatati pastravul, clatiti-l sub un jet de apa rece si uscati-l cu hartie absorbanta.Dati sare si piper in interior, treceti pastravii prin faina si scuturatii usor, tinandu-i de coada, pentru a elimina excesul de faina.Intr-o tigaie mere, faceti spuma untul incins si prajiti pastravii,intorcandu-i pe ambele parti.Scoateti pestele si asezati-l pe hartie absorbanta pentru a se scurge de grasime, apoi asezati-l pe un platou.Adaugati in tigaie untul ramas si miezul de nuca tocat mare;stropiti cu rom si lasati-l sa se evaporeze la foc puternic.Turnati sosul obtinut peste pastrav si aduceti-l la masa fierbinte.

Read More

Omlete de sardele

19 mai 2012 Peste  No comments

Omlete de sardele
400 g sardele curatate, 6 oua, 2 ramurele fenicul salbatic, 25 g seminte de pin, 1 catel usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Spalati sardelele sub un jet de apa rece; scurgeti-le bine si uscati-le tamponandu-le cu hartie absorbanta de bucatarie.Curatati si zdrobiti usturoiul, apoi caliti-l intr-o tigaie cu 5 linguri de ulei.Adaugati sardelele si semintele de pin si rumeniti-le si pe acestea.Potriviti de sare si piper.Curatati, spalati si tocati feniculul . Bateti ouale cu sare si cu piper, incorporati si feniculul si turnati compozitia in tigaia cu sardelele, dupa ce ati scos din ea usturoiul.Lasati ouale sa se inchege fara sa faca crusta.Serviti omleta taiata cuburi mari.

Read More

File de pastrav cu alune si dovlecei

19 mai 2012 Peste  No comments

File de pastrav cu alune si dovlecei

500 g fileuri de pastrav, 3 dovlecei, 150 g alune decojite, 150 g pesmet, 100 g faina, 2 oua, 1 ramurica cimbru, 1 legatura patrunjel, 2-3 fire arpagic verde, 2-3 frunze menta, 1 lamaie, ulei pentru prajit, 3 linguri ulei masline, sare, piper.
Curatati si spalati dovleceii, scoateti partea din mijloc cu semintele, apoi taiati-i bucatele.Dati-i in clocot 1 minut in apa cu putina sare, scurgetii si punetii intr-un castron.Curatati, spalati si tocati mare patrunjelul si menta, pastrand cateva frunze deoparte, pentru ornat.Curatati si spalati cimbrisorul si arpagicul verde pe care il veti taia betisoare.Pregatiti un sos amestecand sucul filtrat de lamaie, uleiul de masline ,sarea, piperul si ierburile aromatice tocate; turnati compozitia peste dovlecei...

Read More

Ton cu ierburi aromatice

18 mai 2012 Peste  No comments

Ton cu ierburi aromatice

1 bucata ton de 400 g,1 telina, 1 morcov ,1 ceapa ,1/2 lamaie, 1 foaie dafin,1 lingura capere in otet, 1 legatura patrunjel, 6 linguri ulei masline, sare, piper negru boabe.
Curatati, spalati si taiati bucatele telina si morcovul.Curatati ceapa si feliati-o mare.Strecurati sucul unei jumatati de lamaie.Dati in clocot 100 ml apa putin sarata in care ati cufundat legumele, ati turnat sucul de lamaie si ati pus foaia de dafin spalata si cateva boabe de piper.Adaugati bucata de ton si fierbeti-o 7 minute, apoi scoateti-o cu o spumiera, scurgand-o bine. Intr-o tigaie termorezistenta, rumeniti bine pestele cu 3 linguri de ulei,intorcadu-l pe ambele parti ca sa prinda gust...

Read More

Scrumbii cu cartofi

18 mai 2012 Peste  No comments

Scrumbii cu cartofi
500 g scrumbii curatate,4 cartofi mici,2 cepe rosii,20 rosii cherry,1 lingurita cimbru,1 ramurea fenicul salbatic,4 linguri ulei masline,sare,piper.
Spalati si curatati cartofii,apoi taiati-i cubulete.Curatati si taiati ceapa felii subtiri.Curatati,spalati si taiati in doua rosiile.Spalati scrumbiile,curatatile si tamponati-le cu hartie absorbanta de bucatarie.Intr-o tigaie termorezistenta      ,incingeti 4 linguri de ulei, adaugati cartofii si ceapa , aromatizati cu cimbrisorul si cu fenicul spalat si uscat.Caliti totul la foc mic, amestecand des cu o lingura de lemn.Cand s-au inmuiat legumele, puneti in tigaie si scrumbiile si rosiile cherry, potriviti de sare si piper ; puneti capacul si lasati sa fiarba 8-10 minute, la foc mic.
Asezati legumele pe farfurii, puneti d...

Read More

Salau cu ciuperci

7 martie 2012 Peste  2 comments

Salau  cu ciuperci


1 salau,1 ceasca ulei ,100 g ciuperci , sare

Se curata pestele si se portioneaza,se spala dupa care se aseaza pe servetele de hartie pentru a scapa de surplusul de apa,se sareaza .Este uns Hot Pan-ul cu putin ulei.Se aseaza pestele in Hot Pan.Separat se pregatesc ciupercile care se sareaza si ele.Se prajeste pestele , apoi cupercile .Se serveste cald.

Read More

Chiftele de peste

17 ianuarie 2012 Peste  No comments

Chiftele de peste




250 g peşte fără oase, 2 chifle, 2 ouă, 2 linguri brânză rasă, sare, piper, 2 linguri făină, 100 g untură sau ulei.

Se fac din orice rest de peşte fiert, morun, păstrugă, şalău sau ştiucă. Se scot cu grijă toate oasele şi pielea şi se toacă peştele mărunt. Se adaugă chiflele muiate în apă şi bine stoarse, ouăle, brânza rasă, sarea, piperul. Se amestecă totul bine împreună. Se fac chiftele rotunde care se dau prin făină şi se prăjesc în untură sau în ulei tierbmte. Se servesc cu sos de roşii .

Read More

Peste la cuptor cu ciuperci

17 ianuarie 2012 Peste  No comments

Peste la cuptor cu ciuperci




1 kg peşte, zarzavat de supă, 500 g ciupercî, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 ceaşcă smântână sau lapte, 100 g brânză rasă.

Se fierbe în apă cu sare şi zarzavat, morun, nisetru sau păstrugă. După ce s-a răcorit, se taie bucăţi mici. Se curăţă  ciupercile, se taie felii nu prea subţiri şi se înăbuşă cu o lingură de unt şi sare. Se face un rântaş dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină, şi se stinge cu o ceaşcă de smântână sau cu lapte. Separat se pregăteşte brânza rasă (sau caşcaval). Se unge o formă rezistentă la foc cu unt. Se aşază alternând, rânduri de peşte, ciuperci, sos, brânză. Ultimul rând trebuie să fie de sos; se presară brânza, se dă la cuptor să se rumenească.

Read More

Peste la cuptor cu macaroane

17 ianuarie 2012 Peste  No comments

Peste la cuptor cu macaroane





500 g peşte, 300 g macaroane, 1/2 lingură făină, 1 lingură unt, 2 ceşti lapte, 1 lingură brânză rasă, unt proaspăt cât o nucă.

Se întrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se face un rântaş din făină şi unt. Se stinge cu lapte sau cu zeama în care a fiert peştele. Se lasă câteva minute să fiarbă.

Într-o farfurie rezistentă la foc se pun câteva linguriţe de sos. Se aşază apoi bucăţile de peşte şi din nou câteva linguriţe de sos. Deasupra se întind macaroanele bine scurse, se toarnă restul de sos şi se presară brânza rasă şi câteva, bucăţele de unt. Se dă la cuptor. Este gata când s-a rumenit deasupra.

Read More