Category Pasare

Rata la cuptor

18 septembrie 2012 Pasare  No comments

Rata la cuptor

Rata la cuptorO rata de peste 1 kg, 4 linguri de coniac, 1 pahar de vin alb sec, sare,
piper, sos condimentat.

Curatati bine pasarea, pudrati-o cu putina sare si piper, asezati-o intr-o punga obisnuita din carton pe care ati impregnat-o in ulei. Puneti rata in punga, inchideti-o si asezati-o in tava cuptorului potrivit de incins.Puneti o ceasca de ulei si tot atata apa si lasati friptura sa se friga incet. Intoarceti punga, mai adaugati grasime, daca apa s-a evaporat, si cand friptura s-a rumenit, indepartati punga.

Read More

Pulpa de curcan la tava

18 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pulpa de curcan la tava

Pulpa de curcan la tavaO pulpa de curcan de 1 kg, 3 oua fierte, o ceapa, piper, sare, mazare din 
conserva, 4-5 cepe de arpagic.

Desfaceti pulpa de curcan, scoateti osul si aplatizati carnea. Dati-i cu putina sare si piper. Asezati pe mijlocul bucatii ceapa calita si ouale fierte tari, curatate de coaja si taiate in jumatati. Rulati friptura, legati-o frumos cu ata din bumbac, stropiti-o cu ulei si puneti-o in tava cu grasime si putina apa la cuptor. Din timp in timp stropiti friptura cu sosul din tava si intoarceti-o sa se rumeneasca. Mazarea o puneti alaturi pe acelasi platou cu friptura, in mici tarte, intercaland si cepele de arpagic, pe care le-ati aurit in putina grasime. Indepartati ata de legatura si taiati friptura in felii.

Read More

Pui umplut cu orez

18 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui umplut cu orez

Pui umplut cu orez1 pui de 1 kg., 100 g de orez, 2 oua, pipota si ficatul de la pui ( sau 
mai multe ), ceapa, piper, patrunjel, marar, sare.

Taiati pipota in cuburi mici , daca sunt mai multe treceti-le prin masina de tocat. Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota (pipotele) puneti-le intr-o cratita de 1 ½ l. Caliti ceapa impreuna cu orezul 2-3 minute pe foc mic, amestecati mereu, apoi stingeti cu ½ l. de apa fierbinte. Potriviti de sare sau puneti o lingurita cu vegeta si lasati sa fiarba incet,acoperit. Luati vasul de pe foc si cand lichidul este aproape rece, adaugati ficatul crud, tocat marunt, ouale, un virf de cutit de piper,marar si patrunjel tocate si 100 g de ciuperci. Puneti compozitia in pieptul puiului, umpleti-l si coaseti taietura...

Read More

Pui provensal

17 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui provensal

Pui provensal1 pui mai maricel (1,8 kg), sare , piper, 3 linguri ulei, 1 catel usturoi,
1/2 lingurita cimbru uscat, 2 ardei grasi (eventual rosii), 2 dovlecei,

200 g rosii mici.

Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvanta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se amesteca uleiul cu usturoiul pisat si cu cimbru, se unge puiul si se baga la cuptor circa 30 minute. Ardeii si dovleceii se taie fasii, respectiv rondele si se pun in tava, printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper si se mai lasa cam 30 minute. Cu 10 minute inainte de a-l scoate se pun rosiile taiate in doua.

Read More

Pui pane

17 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui pane

Pui pane2 pui, 3 oua, 2 linguri faina, pesmet, grasime, sare, piper.

Se curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper,apoi se da fiecare bucata in faina ,in ou si in pesmet. Se pune in grasime bine incinsa si se prajesc incet la foc potrivit.

Read More

Pui la cuptor cu sos de smantana

16 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui la cuptor cu sos de smantana
Pui la cuptor cu sos de smantana

2 fileuri de piept de pui, 2 pulpe (fara pielita si os), sare, piper, 80 g 
ceapa, 20g unt, 200 g smantana, 300 ml lapte, amidon sau faina pentru 

legat sosul, 300 g ciuperci, 5 fire tarhon, o cutie de boabe de porumb, 

grasime pentru uns tava.

Se freaca, carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smantana si lapte. Se adauga faina sau amidonul si se mai lasa 2-3 minute. Se incorporeaza in sos ciupercile, porumbul scurs si tarhonul.Se pune carnea intr-o tava unsa, si se toarna peste ea sosul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor.

Read More

Pui la capac

16 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui la capac

Pui la capacUn pui intreg, sare, piper, cimbru, ulei.

Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cat mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei. Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul. Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcandu-se de 1-2 ori de pe o parte pe cealalta. Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac.

Read More

Pui fripti la cuptor

14 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui fripti la cuptor

Pui fripti la cuptor

1-2 pui, 1-3 linguri unt sau untura,sare.

La puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu unt topit sau untura inauntru si pe dinafara si se asaza in tava. Se dau la cuptor, la foc potrivit, 1 ora, turnand din cand in cand untura din tava, cu lingura peste ei.

Read More

Pui cu vinete

13 septembrie 2012 Pasare  No comments

 Pui cu vinete
 Pui cu vinete

1 pui de 1 kg, 50 g de unt, 3-4 linguri de ulei, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, 
piper si 350-400 g de vinete.

Taiati puiul in bucati, spalati-le, zvantati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Cand carnea s-a aurit, puneti sare, piper si adaugati 200 ml de apa. Lasati sa fiarba acoperit, pe foc mic, adaugand din timp in timp cate putina apa calda, pe masura ce aceasta se evapora. Cand carnea este gata,scoateti-o din sos, adaugati piureul de vinete,  puneti sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.

Read More

Pui cu sos ca la Buzau

13 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu sos ca la Buzau

Pui cu sos ca la Buzau2 pui potriviti, 150 g de unt, 4 rosii mari, o capatana de usturoi, sare,
piper, ½ l de vin alb.

Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt  la foc mic si bucatile de carne se auresc frumos. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1  pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se
scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batand bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.

Read More