Category Mancaruri cu carne

Costițe de porc la cuptor

12 septembrie 2019 DiverseMancaruri cu carne  No comments

Costițe de porc la cuptor

Costițe de porc la cuptor, ingrediente:

  • 1000g costițe de porc,
  • 4 linguri miere de salcam,
  • 200 ml vin alb,
  • 3-5 caței usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 200 ml sos de soia,
  • sare,
  • piper,
  • codimente bbq.

Mod de preparare:

Costițele de porc se crestează in zona osului fără a se despărți, după care le spălăm bine cu apă rece si începem pregătirea prin adaugarea de sare, piper si condimente bbq după care o ungem bine cu ulei de măsline. Apoi într-o tavă amestecăm sosul de soia cu mierea de albine si punem costița de porc la macerat circa 2-3 ore. După macerare împănăm costița de porc cu usturoi și o asezam in tavă , cât mai aerisit adăugând un amestec de vin alb si apă, pentru frăgezire...

Read More

Pipote cu sos alb

21 noiembrie 2016 Mancaruri cu carne  No comments

Știați că pipotele de pui sunt printre cele mai sănătoase organe de la păsări, iar ca preț sunt destul de accesibile. Ele sunt bogate în vitamina C, vitamina A și retinol, iar pentru persoanele care nu vor să ia în greutate reprezintă un bonus nutrițional, având aproape 15 grame de proteină, puține grăsimi și puține calorii. Ca să nu o mai lungim vă las mai jos rețeta și ingredientele necesare pentru pipote cu sos alb, o rețetă delicioasă.

Pipote cu sos alb

 Ingrediente pentru pipote cu sos alb:

  • 1 kg pipote de pui,
  • 400g ciuperci,
  • 2 linguri de făină,
  • 100ml lapte,
  • 350ml smântână alimentară,
  • o ceapă,
  • ulei,
  • tarhon,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Pipotele se curăță bine, se spală și se pun la fiert într-o oală circa o ora...

Read More

Aripioare in sos de vin

26 ianuarie 2016 Mancaruri cu carne  No comments

Cam in fiecare reteta care include si vinul acesta este lasat sub semnul intrebarii. Nu este specificat tipul de vin care ar trebui folosit sau de ce ar trebui folosit acel sortiment, iar pentru aceasta reteta de aripioare in sos de vin vom folosi un vin alb sec sau demisec precum: „Sauvingnon Blanc”, „Chardonnay” sau „Pinot Noir”. Vinul adauga o aroma aparte preparatului, dar si ajuta la inmuierea  fibrelor musculare. Niciodata sa nu folositi un vin ieftin sau unul pe care nu l-ati putea consuma deoarece riscati sa nu va iasa preparatul asa cum ati fi dorit.

 

Aripioare in sos de vin

Aripioare in sos de vin

 

 

Aripioare in sos de vin, ingrediente:

  • o caserola 500g aripioare,
  • 100 ml vin alb sec sau demisec,
  • 100 ml smantana,
  • usturoi,
  • piper,
  • tarhon,
  • sare,
  • ulei.

Mod de preparare:

     Aripioare in sos de vin se prepara a...

Read More

Pui la ceaun Reteteiuti

31 mai 2015 DiverseMancaruri cu carne  No comments

 

Pui la ceaun Reteteiuti, ingrediente:

Pui la ceaun ReteteiutiPui la ceaun ReteteiutiPui la ceaun Reteteiuti

  • un pui(preferabil de tara),
  • aproximativ 400 ml ulei,
  • o lingura untura,
  • o capatana usturoi,
  • 3 linguri pasta tomate,
  • un pliculet tarhon,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Spalam bine puiul si il taiem bucati, sira spinari nu o vom folosi. Intr-un ceaun punem uleiul impreuna cu untura la incins, iar atunci cand este incins bine punem bucatile de pui si il lasam la prajit fara a acoperi ceaunul. Usturoiul il curatam si il pisam cat mai marunt, dupa care intr-un castron il amestecam bine cu putina sare si ulei, la el adaugam pasta de tomate si o jumatate de plic de tarhon amestecand pana la omogenizare...

Read More

Ciorba de burta

20 aprilie 2015 Mancaruri cu carne  No comments

 

Ciorba de burta, ingrediente:

Ciorba de burta

IMPORTANT

Pentru obtinerea unei ciorbe de burta delicioasa si nu a unei ape colorate, folositi DOAR burta proaspata de vita( se poate Comanda la aproape orice mezelarie).

  • 3 kg burta de vita (proaspata),
  • 1-3 kg ciolan de porc(bucati),
  • 1,5-2 bucati telina,
  • 3-4 morcovi mari,
  • 1 buc radacina patrunjel,
  • 3 buc ceapa,
  • 4 oua,
  • smantana 250 g,
  • zeama de la o lamaie,
  • aproximativ o capatana de usturoi,
  • ulei,
  • sare,
  • maghiran(plic).

Mod de preparare:

Burta proaspata de vita(este adusa direct din var) trebuie curatata bine si spalata, dupa care o punem intreaga la fiert, daca avem o oala sub presiune operatiunea dureaza putin, dupa ce a inceput sa fiarba, o luam de pe foc si o scoatem din apa, apoi pregatim oala in care o vom gati, se recomanda o oala de circa 8 kg...

Read More

Sos tomate

12 septembrie 2014 Mancaruri cu carne  No comments

 

Sos tomate, ingrediente:

Sos tomate

Sos tomate

  • 1 kg carne porc,
  • 1 kg bulion,
  • 500 ml bere,
  • 100 ml ulei,
  • o ceapa mica,
  • 3 graunti usturoi,
  • piper,
  • oregano,
  • sare.

Punem la fiert intr-un vas bulionul cu putin zahar, cand incepe sa fiarba adaugam ulei, ceapa curatata si tocata marunt, dupa care punem si 2 graunti de usturoi pisat si fierbem, amestecand incontinuu pentru a nu se prinde, pana cand sosul obtinut capata o consistenta mare si o culoare rosu-maroniu. Separat canea de porc o spalam in apa rece si o taiem cubulete; intr-o tigaie mai mare incingem putin ulei si punem carnea taiata cubulete, la prajit; atunci cand carnea este aproape gata turnam berea peste si o lasam sa fiarba pana scade...

Read More

Pui cu sos alb

26 mai 2014 Mancaruri cu carne  No comments

 

Pui cu sos alb, ingrediente:

Pui cu sos alb

  • pui 1- 1,5 kg,
  • 1 lamaie,
  • 2 oua,
  • 300 g ceapa,
  • piper boabe,
  • sare,
  • 50 g patrunjel,
  • 300 ml ulei.

Puiul se spala bine cu apa rece si se curata, dupa care il impartim in mai multe bucati, functie de marimea lui si il saram. Intr-o cratita destul de incapatoare punem bucatile de pui si uleiul si le rumenim putin. Dupa, adaugam ceapa rasa prin razatoare si se mai rumenesc impreuna la foc mic aproximativ 10 minute, apoi adaugam apa si fierbem pana scade si ramane un sos gros de ceapa. Se pune piperul boabe si jumatate de lamaie curatata de coaja si feliata in felii subtiri. Alaturat, se bat ouale si se introduc in sos, putin cate putin, cu atentie sa nu se branzeasca...

Read More

Vinete umplute cu piept de pui

22 ianuarie 2014 Mancaruri cu carne  No comments

 

Vinete umplute cu piept de pui, ingrediente:

Vinete umplute cu piept de pui

  • 2 vinete,
  • 1 piept de pui dezosat,
  • 1 ceapa medie,
  • 1/2 lingurita cimbru,
  • 1/2 legatura marar,
  • 1 ou,
  • 100 ml ulei,
  • 2 linguri vin alb,
  • 1 rosie,
  • 80-100 g cascaval.

Metoda  preparare reteta vinete umplute cu piept de pui:

Se taie in doua, pe lungime vinetele, apoi le scobim miezul.  Carnea o fierbem bine sau daca ne este mai la indemana o pregatim la gratar, la foc mic. Taiem cubulete miezul scos din vinete si carnea pregatita. Se toaca marunt ceapa si se caleste la foc mic, pana devine aurie. Adaugam peste ceapa cuburile rezultate din miezul de vinete, amestecand incontinuu, in circa 2-4 minute adaugam si carnea taiata cubulete si le lasam sa fiarba 5-10 minute la foc mic, pentru a se intrepatrunde aromele...

Read More

Cotlet cu ciuperci

5 ianuarie 2014 Mancaruri cu carne  No comments

 

Cotlet cu ciuperci, ingrediente:

DSCF0685

  • 4 felii cotlet de porc,
  • 1 salata verde,
  • 200g ciuperci,
  • 2 catei usturoi,
  • 2 oua,
  • 100g pesmet,
  • ulei.

Metoda  preparare reteta cotlet cu ciuperci:

Se spala bine feliile de cotlet, cu apa rece, apoi se bat bine cu ciocanul de snitele dupa care le saram si adaugam putin piper. Salata verde impreuna cu ciupercile se spala cu apa rece, se scurge foarte bine  se toaca marunt . Se curata usturoiul si se piseaza. In 2 linguri de ulei incins se caleste salata verde, ciupercile si usturoiul pisat. Compozitia obtinuta se aseaza peste feliile de cotlet dupa care le rulam pe fiecare in parte si le prindem cu o scobitoare pentru a nu se desface. Intr-o farfurie se bat bine ouale si in alta punem pesmetul...

Read More