Carnati

17 decembrie 2012 Retete craciun  No comments

 

Carnati,ingrediente:

 


Carnati

 

  • 3 kg carne de porc,
  • 1-1,5 kg slanina,
  • 2-4 capatani de usturoi,
  • sare si piper dupa gust,
  • mate,
  • cimbru,
  • ienupar.

Metoda de preparare carnati:

Se toaca, carnea de porc impreuna cu  sunca in masina de tocat carne, compozitia obtinuta astfel se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si piperul. Se adauga cimbru si ienupar. Se spala bine matele si se clatesc cu apa rece. Cu amestecul  obtinut se umplu matele cu ajutorul unei tulumbe speciale de umplut mate. Se leaga matele la capete si se lasa cateva zile atarnate intr-un loc friguros si bine aierisit. Dupa care, la alegere se baga la afumatoare 2-3 zile .

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.